2 Aralık 2008 Salı

aşka analiz: beyhude bir gayret


efendim, inanınız pek derin bir hayret lakin hoş bir hayret içerisindeyim. sahiden de bu "blog" tesmiye edilen icat meğer ne faideli bir icatmış. en azından bu yaşından sonra kendince fikriyatını ve hissiyatını ifşa eden ruhi fakirinin de melalini anlayan oluyormuş. hem de hiç beklenmedik yerlerden.bakınız bir hanım kızımız taa kanadalardan yazmış sağolsun.bunlarla beraber pek genç dostlar da pek değerli fikirlerini yazmışlar.bu veçhile, "melali anlamayan nesle aşina değiliz" derken bir parça haksızlık ettiğimi de itiraf etmek boynumun borcu.

gelgelelim, melali asıl anlaması gereken barton evladımıza biz derdimizi anlatamamışız. takip edebildiğim kadarıyla kıymetli kardeşim ersin bey'i ve sevgili tanya kızım'ı gece üçlere kadar esir almış bizim kerata. efendim neymiş, aşkın analizini yapıyormuş. bu analizin pek tabii ki alkol eşliğinde yapıldığını anlayabilecek kadar da yaşı var ruhi amcanızın. a barton evladım, eski forsa gemilerinde zincire bağlı mahkumları kırbaçlayan zebellah adamlar bile senden daha insaflıydı yahu. bu dönemde esirlik müessesesi mi kaldı ki, esir tüccarı gibi davranıyorsun? eminim o saatte gözleri iyice japone olan tanya kızımız ya da pek sabırlı ersin bey bile, forsa gemisinde mahkum olmayı yeğ tutarlardı...

eskiden pek sevdiğim gırgır dergisinin sahifelerinde , meyhanede içen aşık adamlarla ilgili nüktelere pek sık rastlanırdı.lakin, bu tarz adamlar inanınız benim için bile artık demode. senin ne hakkın var evladım, insanların evini koltuk meyhanesine çevirmeye? yanlış anlaşılmasın işret bu kulun da sevdiği ve hakkı olan bir iştir.kederli iken de bize dost olabilir.ama efendim ne gerek var bu tarz alafrangalıklara? yok efendim analizmiş de, irdelemeymiş de...bak yine tansiyonum çıktı.kıymetli dostumun emaneti olmasa ben bilirdim ya yapacağımı, neyse...

efendim beni esas kızdıran, sanki kimse daha önce aşık olmamış da, aşkı bu barton keratası icat etmiş gibi davranıp, bir de bunları yazması. yahu evladım, kemalettin tuğcu bile daha neşeli şeyler yazıyordu- ki pek çok evladımızı da derin buhranlara garketmiştir rahmetli.

bak barton evladım.sana ruhi amcandan bir nasihat: böyle analizle efendime söyleyeyim bir takım alafranga fikir ve söz oyunlarıyla aşkın tabiatını anlayamazsın.aşkı analiz etmek hem aşka hem bu coğrafyaya mugayirdir benim güzel evladım.

amma, sadece şunu söylemek isterim ki, neşesi olmayan aşkın da aşk olduğunu ruhi amcana hiç anlatamazsın.

isterdim ki münasip bir vaktinde gelsen de ruhi amcanla iki kadeh içsen.ama yok yok, hemen unutayım ben bu lafımı.mazallah senin alafrangalıkla karışık hezeyanlarına laf yetiştirmeye çalışırken ne içtiğim rakıdan keyif alırım, ne de sohbetten.eminim ki tansiyonum fırlar.

bir de ruhi amcanın sebebi olma iyisi mi...


11 yorum:

Tanya's dedi ki...

Ah Ruhi Bey,

Bartonun misafirliğini seviyoruz çok..ama o aşk analizleri yok mu?..ben kendisine Kafka diyorum...aşktan acı ile beslenen adam diyorum...aşık olduğu kadınla evlenince aşkı biten Kafka..

Gecenin üçü olmuş Ruhi Beyciğim, biz hala şimdi sinerji...hmmm...aşka olan inanç...aaa olacak iş değil diyoruz..keyif alıyoruz..kürek mahkumları değiliz ama..bir gece de size gelse?..İsmail Hakkı beyin hatrına..olmaz mı?

Adsız dedi ki...

ah benim tanya kızım.münasip bir kısmet bulup, şunu çekip çevirecek bir hanım kızımızla başgöz etsek kafkalığı kalır mı bilmem.annesi hanımefendiye önerdim, "olmadı artık sen bir hamama git" diye...
vallahi ismail hakkı dostumun hatrına değil sade, her zaman başımın üzerinde yeri var...
var ama bende de malum-u aliniz tansiyon var...

Taylan Sezginer dedi ki...

Tanyakuşum,
Daha önce de yazdım ya:yaşamayayım da yazmayayım, ben razıyım...
Pek Sayın ve Sevgili Ruhi Amca,
İnanınız abartıyorlar...O kadar da değil canım...

Tanya's dedi ki...

Ruhi Bey,

Siz bakmayın onun abartıyorlar dediğine..ah..olmasaydı tansiyonunuz gelirdik size beyhude aşkları anlatmaya..

Münasip bir kısmet konusuna gelince Ruhi Bey, ah ben hangi arkadaşımı feda edeyim diye düşünür dururum.

Taylan Sezginer dedi ki...

bu kadar hayırlı reklamla sen tabii hayat boyu dinlersin beni tanyakuşum:)))

Tanya's dedi ki...

Ruhi Bey,


Şu Barton canımın yorumlarını kısıtlayabilir miyiz sizin blogda..rica edeceğim.

Adsız dedi ki...

sevgili barton evladım,
aldın değil mi yavrucuğum tanya kızımın mesajını?

Ersin dedi ki...

Ruhi Efendi mirim,

Münhasıran Barton namile maruf efendinin taaşşukunu tahlile yeltenmemesi hususunda mush etmenizi ziyadesi ile tekdirinizi ve icabı halinde cebretmenizi istirham ederim efendim.
Muhabbet ile,
Mütekait Âli.

Adsız dedi ki...

pek muhterem ali beyefendiciğim,
arzunuz hilafına kendisine önce tekdir, sonra nushettim.
eh, nush ile uslanmaz ise de kendi bilir artık: biz hak yemeyiz.
en derin hürmetlerimle,
ruhi

serrose dedi ki...

Ersin bey yazdiklariniza turkce meal istiyorum :))

july dedi ki...

ruhi bey amca sen çok yaşa...senden öğreneceğimiz çok şey var bu hayatta...